Posted by: azy a.k.a tjs | July 25, 2008

uTaRa…SeLatAN …TimuR….BAraT ku JejaKi

SOuth of MalaYSia

Cita-cita aku nak ke korea selatan hanya angan-angan je le (tapi nak pegi gak nanti). Dapat ke selatan Malaysia pun cukup menarik sebenarnya.

24 julai aku on leave.Apply cuti emengency leave.Begitulah semangat seorang kakak yang ingin menghantar adik bongsunye ke Politeknik Merlimau Melaka.Pagi-pagi dah bertolak ke Melaka dari Klang.

adik gue yang amik course tukang masak..bakal chef

Dalam perjalanan huh…borak tak hengat menyebabkan rahsia-rahsia terbongkar  (rahsianya tidak boleh dipamerkan di sini…sowii..) Sesampainya di Politeknik mak aku menghubungi salah seorang staff pos di sana untuk bantuan penginapan adik di asrama ( ala-ala blind date gitu).Syukur ………..adik aku berjaya mendapat bilik di hostel.

Semua selesai, kami makan tengahari di pekan Jasin yang terletak 20km dari Merlimau.Actually memang bagus adik aku dapat belajar kat situ sebab area kawasan estate sawit…hahaha(gelak jahat) No movie…no shopping mall…yang ade hutan je..Syabas…selamat belajar ekk

 

null

singgah solat di masjid yang agak unik rekabentuknya 

 Before pulang kami singgah sekejap kat mane ntah tuk shopping skit ole-ole dari Melaka.Seperti biase borong cencaluk n  belacann.

Advertisements

Responses

  1. Apik kat merlimau? caya lahh! (sambil gelak jahat juga)

  2. bile kite nak pegi makan ikan bakar kat umbaii??
    dekat je kat tempat apit….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: