Posted by: azy a.k.a tjs | August 14, 2008

RaHsia YanG paTUT BAgi TahU, TapI TaK bagi Tahu LAgi…………MaCam MAne Nih??

RahSia……….SecrET

 

Tajuk pun rahsia, mesti korang pernah mengalami situasi ini kan….sama ada jadi org yang kene luahkan rahsia ataupun org yang menerima rahsia itu.Dua-dua situation pun pernah aku alami.Dua-dua situation pun xbest.Korang ade dengar tak isu ni kat Hot FM farah fauzana….tak silap aku Selasa lepas bersamaaan dengan 12 ogos 2008.Isu paling hot hari tu pasal Encik Hakimi yang nak menikah dengan bakal isterinya pada 15 ogos ni tapi girlfriend lagi satu x tahu dier nak menikah.Tak silap aku name girlfriend dier Ain.Kepada Ain, aku tahu keadaan kau macam mane, mungkin aku jua pernah alami situasi ini.Aku juga ucapkan tahniah kepada En Hakimi akhirnya berjaya jugak meluahkan rahsia itu kepada Ain. Mesti kau x senang duduk selagi kau tak bagi tahu rahsia ko. Betul x??? Sudah pasti jawapannya YA.

 

Mungkin cukup setakat ini untuk cerita En Hakimi.Kalu nak tahu cerita selanjutnya, silalah tanya kat FAFAU.

 

Next………

 

Aku teringat satu kisah.Kisah ini bukan pasal aku tapi pasal RAHSIA. Seorang ibu agak kecewa dengan keputusan peperiksaan anaknya lalu si ibu pergi mendaftar untuk si anak mengambil ujian ulangan.Semangat si ibu demi untuk melihat anaknya berjaya.Namun si anak rilex jerrrrrr.Di hari peperiksaan si ibu berpesan “ari ni kamu exam kan, jangan x pergi pulak” dan anak menjawab ” baiklah ibu”. Bulan bersilih ganti keputusan exam pun kuar.Korang tahu x ape jadi??? Si anak ni x pegi exam pun.RAHSIA sesorang je.Power aaahhh. Namun aku tahu hidup kau akan gelisah selagi kau tidak memberitahu perkara sebenar kepada ibumu.Akhirnya si anak membuat pengakuan di pagi raya.Bijakkan si anak, memilih hari yang pasti x akan kene marah.Diharap korang-korang di luar sana,jangan buat mcm ni DIULANG…JANGAN MELAKUKAN PERKARA SEBEGINI.

 

Itu mengenai si anak dan si ibu, bagaimana pulak kalu kisah si kacak dengan si cantik rupawan?

 

Aku bagi dua situation

 

Pertama dimana jika si kacak meminati si cantik rupawan.Bagaimana si kacak ingin meluahkan RAHSIA hati kepada si cantik rupawan??

 

Kedua dimana jika si cantik rupawan meminati si kacak. Bagaimana si cantik rupawan meluahkan RAHSIA hati kepada si kacak??

 

Untuk situation pertama macam biase je kan. Tapi aku tahu ade jugak golongan si kacak yang agak kurang berani jika berada di situasi ini. Wahai si kacak seluruh dunia beranikan diri kamu untuk meluahkan RAHSIA hati, kerana kan macho kalu buat macam tu.Bagi aku, aku sukakan si kacak yang berani meluahkan RAHSIA hati dengan cara yang betul ler. Kalu aku jadi si kacak sudah pasti aku akan pasang strategi dulu sebelum melancarkan serangan.

 

Untuk situation kedua, ini agak berbeda sedikit. Aku ada juga tanya pendapat beberapa orang si kacak untuk situation ini. Ada yang respect kat si cantik rupawan dan ada gak yang kurang selesa jika si cantik rupawan yang meluahkan RAHSIA hati. Wah memang  berani arr…tapi mesti kecut perut gak kan.

 

ps: kalu ade rahsia…bagitahu sahajalah..peduli apa…percayalah !!!

Advertisements

Responses

  1. yep, ckp je…
    tenang skit hati….
    btw, utk cik TJS, congratulations…hahaha
    and gud luck result arini….peace

  2. terima kasih atas ucapan tahniah itu
    dan result mendukacitakan….huhuhhuhu

  3. bila nak update ni…
    cepat…
    Taj Mahal punye versi….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: