Posted by: azy a.k.a tjs | September 23, 2008

AKu di’TAG’ kamu.

TAG.

Perkara Tag ni sebenarnya misteri hidup aku…

1. Korang percaya x aku suke SEDAWA KUAT yang boleh.Especially lepas makan.

 

2. Aku juga suka duduk relax2 dulu sebelum nak berak. Korang paham x ape maksud aku?  Means bile aku rase nk berak, aku tak terus masuk toilet..aku relax2 dulu..rase nk terkeluar baru masuk toilet. Ini sebab aku x suke duk dalam toilet lama-lama. Dalam toilet kan banyak setan.

 

3. Time sekolah dulu aku sangat OTAI. Aku penah menyorok dalam almari baju kat asrama sebab ponteng sekolah.Cikgu clas aku siap bawak kayu panjang cari budak2 ponteng, dan aku berjaya doo menyorokkan diri.Cikgu…saya minta maaf ekk…

 

4. Aku belajar memasak dari umur aku 10tahun. Power x? Ini kerana mak aku bukan surirumah. So mak aku akan tinggalkan kertas atas meja yang siap tulis resepi sekali aku kene masak.Tapi biasenye aku akan cal mak aku kat ofis selang 3minit…”mak lepas ni nak letak aper?” “mak garam nk letak banyak mane?” ” mak ikan ni nk kene goreng dulu ker?”…itulah soalan2 contoh yang aku tnya mak aku selang 3minit…..

 

5.dolu-dolu time sekolah..aku budak sangat comot…gemuk plak tu..jerawat pun banyak..Disebabkan itu time sekolah aku xde BF.

 

6.Aku ade penyakit misteri krem kaki ketika tido.Tapi ianya berlaku 2 tahun sekali. AKu siap kaji ni. Time tgh tido tu kaki aku akan tetibe krem. Lepas tu aku akan menjerit macam orang kene sawan.SAKIt Gile dooo rase mcm nak mati. Aku jerit tu siap tarik-tarik rambut. Lepas aku jerit-jerit, then aku terus pengsan @ tido sampai esok pagi. Kekawan aku mmg seram tgk aku.Kepada sesape yang penah terkene pasti korang ingat aku kan………..

 

7.AKu makan semua part of lembu. Pelik x?? AKu makan daging lembu…perut lembu…limpa lembu…sup gear box lembu…ekor lembu…otak lembu….lidah lembu…lembu punyer tuttttttttt pun aku penah makan….sedap gak buat panggang..

 

8. Lagi satu penyakit misteri akuselalu lebam2..aku x boleh kene cubit..or kene pukul or ape yang lain sebab badan aku sangat sensitif..skit je kaki aku terlanggar kerusi…ianya akan lebam..kalu kene cubit lagi ler lebam…kekadang aku x sedar bile mase aku terlanggar barang..alih-alih dah ade kesan lebam….

 

9.Aku pencinta kucing. Aku sanggup berhabis duit demi kucing tercinta. Kucing kesayangan aku yang 1st namanya BOy (ibarat BF) comei nak makpos dier ni…aku sanggup apa saja demi kucing aku…Beli shampoo…bawa g klinik…beli kan vitamin…beli makanan special hanya tuk boy jer..kucing lain kat umah aku jeles terus…aku sayang gile…last2 dier tinggalkan…rasenyer hilang kene makan biawak…3 hari 3 malam aku nangis..sob…sob..lame gak aku xde pengganti dekat 3tahun…Tapi skang aku dah pengganti yang baru…NAMA NYE SALIM…comei gakkk….

 

10. Kepada sesape yang pernah jumper kesemua adik-beradik aku pasti akui kan …muka kami adik-beradik serupe...Mak aku memang mesin photostat yang berjaya…hehhehehe

 

11.AKu suka berbizness….dari aku sekolah lagi…tapi yang paling best time lepas SPM. AKu sanggup masak kek berbiji-biji…then potong-potong kek slice2…letak kat kantin ofis mak aku and kedai makan kat area ofis mak aku untuk dijual….sepotong x silap aku RM1 kot…lepas tu aku bertukar bisness membuat kerepek simpol serunding…so tahun ni dah tahun ke 7 aku jual kerepek simpol tu time bulan ramdahan jer….

 

12. Aku ade seorang kawan merangkap roomate aku yang suke megorek hidung. Aku dah sebilik dengan diea sejak umor aku 18 tahun. So skang kire dah 7 tahun aku hidup sebilik dengan die…(7tahun hidup bersama…sedih nyer kalu salah seorang nak kawin kann??)Power x??Alhamdulillah kiteorang sentiasa baik. Cube korang teka siapakah dier???

 

13.Jeritan aku memang power. Mungkin aku telah dilatih sejak kecik kot suka melalak.Semua ni aku kaji sendiri.First,time aku krem kaki kalu aku menjerit, memang satu dorm akan bangun…Second, time tangan adik aku berdarah tertoreh kaca..aku hanya mampu menjerit dan jiran2 yang tengah bercucuk tanam dan mesin rumput di waktu petang semua berlari datang umah aku….Third, time pencuri masuk umah aku then amik hp aku kat bantal tido aku…sampai level 9 dengar aku menjerit…seterusnya..time aku accident depan flat umah aku….semua orang yg tengah bersiap nk g keje time tu kuar tgk aku accident…banyak lagi pengalaman aku menjerit ni…memang power ler aku menjerit……..

 

14.Perkara bodoh aku buat yang korang x tahu…aku penah jalan kaki dari damansara perdana sampai uptown…jauh x???

 

15. Yang last ni korang jangan muntah plak aku bagi tahu rahsia hidup aku ni…kat sekolah dulu ramai ckap muka aku macam PREITY ZINTA…mungkin sebab aku ade lesung pipit sebelah jer yang akan kelihatan bile perlu….

 ade PersaMAan Tak??hhehhehehe

AKU XDE NAK TAG SESAPE…..SO JANGAN TAG AKU DAHHH……..

 

Advertisements

Responses

  1. yang last tue susah skit nak caya tue.haha

  2. wah, pecah rahsia hidup…
    dahla tu, cik TJS dah tayang muka…hehehe

  3. nazu: apesal susah nak percaya plak???ini adalah kenyataan…anda harus percaya walaupun sukarrr….

    elle: terpaksa tayang muke….hehhehe…kalu x mcm ner nk tgk persamaan nyer….hahhaha

  4. hahahah..erm..ade la iras2 lsung pipit tuh..eh tp ko buat kt mane huh??thai erk?ha..aritu g indon watpe?senyap2…wat surgeri tk bgtau aku dowh…

  5. . Time sekolah dulu aku sangat OTAI. Aku penah menyorok dalam almari baju kat asrama sebab ponteng sekolah.Cikgu clas aku siap bawak kayu panjang cari budak2 ponteng, dan aku berjaya doo menyorokkan diri.Cikgu…saya minta maaf ekk…

    bile mase ko buat ni?aku buat mase form 3 dgn kuE sedorm hehehe..then kene kelas apetah..

    6.Aku ade penyakit misteri krem kaki ketika tido.Tapi ianya berlaku 2 tahun sekali. AKu siap kaji ni. Time tgh tido tu kaki aku akan tetibe krem. Lepas tu aku akan menjerit macam orang kene sawan.SAKIt Gile dooo rase mcm nak mati. Aku jerit tu siap tarik-tarik rambut. Lepas aku jerit-jerit, then aku terus pengsan @ tido sampai esok pagi. Kekawan aku mmg seram tgk aku.Kepada sesape yang penah terkene pasti korang ingat aku kan………..SERYES KE NANA??NAPE AKU TAK TAU??

    10. Kepada sesape yang pernah jumper kesemua adik-beradik aku pasti akui kan …muka kami adik-beradik serupe…Mak aku memang mesin photostat yang berjaya…hehhehehe..AKU SOKONG..AKU NK PETuA DR MAK KAU hehehe

  6. jazmin zule:: semua nyer berlaku selepas ko chow dr sekolah tu…sbb tu ko x tahu…yg kaki aku krem tu maybe ko x penah satu dorm dgn aku…sbb tu ko x tahu…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: