Posted by: azy a.k.a tjs | December 2, 2008

~MeLakA-Zoo & Umbai~

BudgEt HoliDay-MelaKA

Aku memang dah plan lame dah nak pergi Melaka makan seafood kat Umbai.Plan punyer plan alih-alih yang pegi just me , suatumasa and hawa but ade lagi sorang yang folo..sape lagi kalu bukan ADaM.

Disebabkan AdaM folo kiteorang decide bawak si kecik tembam ni pegi ZOO MElaka.So kiteorang pun jejalan kat ZOO tu.Boleh tahan gak ler SI KEcik tu berat dier. BOleh patah tulang belakang kalu dukung 24 jam.At last kiteorg naik shuttle.Tak larat nak jalan.After jejalan kat ZOO, its time for shopping ole-ole tuk dibawa pulang.Aku beli cencaluk belacan kuih2 skit.

copy-of-pb2200522

Next destination baru lah umbai. Sesat gak ler nak ke sana. Sesampai je amik gbr.Tapi malang dapat amik gbr kedai jer sebab bateri camera flat.Siapa patut disalahkan??hehhe..cepat minta ampun….Kiteorang pun order ler seafood .Makanan yang diorder udang 6ekor masak butter prawn, sotong 3ekor masak goreng tepung, ketam 2ekor masak black pepper, kerang bakar, ikan siakap 1ekor bakar sambal, kailan ikan masin, nasi putih 3pinggan and air limau ais 3.Semua total up RM96hengget jer. Murah gak ler kannnn.So order x hengat dunia so x larat nak abiskan, ape lagi tapau ajalah.

pb220074

Balik hawa drive. AKu uncontrol beb. Kenyang sangat.TIDOOOO…..

p/s: kepada peminjam camera…thanks walaupun bateri flat sempat gak ler kiteorg amik gambar kat zoo..ok ler kan dah dapat upah cencaluk 2botol..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: