Posted by: azy a.k.a tjs | October 21, 2011

ANNYEONG -HASEYO

JUst tengah boring nak tulis pasal last trip KOREAAAAA!!!!!!!!!!!!!

1 DAY

*Start with first day, lebih kurang dalam pukul 9 pagi dah kuar umah. So aku n husband sampai di LCCT lebih kurang dalam pukul 12 tengah hari . As a organizer for this trip aku dh buat web – check in tuk semua bebudak.So konon2 budget dah check in , lepak2 makan dekat MC D. End up berlari2 masuk perut kapal sebab dah lambat sangat. Dah FINAL CALL tu. Dalam flight keje nyer makan…tido…..makan…tido….Lebih kurang dalam pukul 10mlm kiteorg sampai di KOREA.Our travel agent JACK dah lama tunggu.

2 DAY

Today start le journey di KOREA. First place is NAMI ISLAND.Tempat WINTER SONATA. Kat sini dari golongan muda mudi sampai le ke golongan atuk nenek yang jalan terketar-ketar berdating.Romantik dowww….atuk nenek jalan berdua pegang tangan.Then trus lunch, memang kebuluran semua nyer…ape lagi makanan korea ler….KIMCHIIIII!!!!!Lepas tu terus gerak ke INSADONG tuk shopping sourvenior.Kat sini ala2 central  market gitu.Tapi sourvenior pun mahal beb.Kemudian pegi temple terbesar kat sana, amik2 gambar then terus proceed ke MYEODONG fashio street . Kat sini fashion memang lawa2 tapi macam mahal gak. Aku shopping make up jer sebab kalu compare macam murah dari malaysia.Lepas tu terus pegi DONGDAEMUN . Pegi tengok stream yang konon2 nyer cantik n lepas tu terus proceed to shopping. Area DONGDAEMUN ni adalah tempat wholesale, tapi barang2 nyer still mahal lagi bagi aku.Kat sini semua kedai or shopping mall open 24hours. So kiteorg shopping sampai pukul 11 malam sebab balik nak naik subway.Malangnyer kiteorg punyer agent ni JACK tak berapa nak pandai le plak.Naik subway then kene naik cab tuk balik ke hotel. Malangnye lagi, cab aku adalah yang 1st cab then pakcik teksi tu buat taik plak dengan kiteorg.Boleh dier turunkan kiteorg ikut suke dier jer. My husband yang konon2 nyer ingat jalan pulang ke hotel akhirnye bawak jalan yang lagi lost. Lepas tu terpakse call JACK tuk pick up kiteorg.Memang dah jalan  macam JU-ON dah aku.

 

3 DAY

Third day banyak acara lawatan jer.First pegi tempat ginseng and kat sini semua orang boleh rasa minum air ginseng.Aku pun minum sama gak ler. Then terus pegi buat KIMCHI and kat sini kiteorg boleh pakai baju HANBOK. Apelagi semua org pun sakan berposing2.Afyer dat terus merasa experience kat KOREAN SPA. Kat sini aku rasa semua org terkejut beruk n trauma. Sapa nak tahu kene le pegi try KOREAN SPA.Kat sini aku masuk le kejap dalam sauna.Lepas spa terus pegi lunch n after lunch terus pegi ke BLUE HOUSE, MUSEUM. Kat sini aku start pening n rasa nak pitam.Aku gak kene muntah2 n cirit birit. Aku memang flattttttt….lepas tu balik hotel aku terus demam.Makan ubat terus tido.

4 DAY

Last day is actually free n easy , tapi driver bawa kiteorg pegi ENWA WOMEN UNIVERSITY.Kat area sini jugak ade fashion street and murah sikit compare dgn MYEODONG.Then pergi berjalan dgn one of the school-mate diorang yg study kat korea. Lebih kurang dlm pukul 10mlm balik INCHEON. Esok flight pagi ..so bermalam kat airport jer.

Advertisements

Responses

  1. hi sis….jeles la ngan sis..sy nak tnya la sis…sis dkat sna ada yg guides ke sis?…sy nak pegi sna tp sorg2 sbb ade hal..sis ade tips tak?

  2. hi anyza…yup pegi korea with tourist guide sbb pegi ramai dalam 11 org…tp kalu pegi in small group boleh je g sendiri….just naik subway jer


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: